Wat begon met een fantasie, werd een heel lekker gerecht.
Voor deze omelet heb je nodig voor 4 personen:
Een groot Turks brood, 6 eieren, room, 1 ui, halve aubergine, halve courgette, halve paprika, 3 bosuitjes, zout, peper, ras el hanout, koriander, knoflook, chili olie.
Zo maak je het:
Het Turkse brood bak je op 200 graden in 10 minuten af in de oven.
Je snijd het open, want hier ga je straks de omelet tussen leggen.
De groenten snijd je allemaal klein. Je doet olie in de pan en hierin bak je als eerste de ui, knoflook. Hier doe je ook de koriander en de ras el hanout bij. Laat het even meebakken. Je zult merken het begint al lekker te ruiken. Daarna doe je er de aubergine, courgette, paprika in de pan. Laat alles even goed bakken. Op het laatste doe je er de bosui nog even bij en ook 2 eetlepels chili olie.
Inmiddels kluts je 6 eieren met room en peper en zout door elkaar.
Doe de groenten in een springvorm en giet er de geklutste eieren overheen. Bovenop doe je nog wat mozzarella en dit alles zet je 45 minuten op 180 graden in de oven.
Haal de omelet uit de springvorm en leg deze tussen het Turkse brood.
eet smakelijk .
Comments